Groente-kaastaart


Voor de bodem:
225 g kwark
25 g zachte boter
225 g tarwemeel
zout
olie


Voor de vulling:
1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
3 stengels bleekselderij
1 courgette
40 g boter
2 el tomatenpuree
zout
peper
1 tl oregano


250 g champignons

2 el paneermeel
3 eieren
100 g geraspte kaas

 


Vermeng de kwark met de boter.
Zeef het meel en het zout erboven en kneed dit alles tot een soepel deeg.
Rol het uit tot een ronde lap en bekleed er een met olie ingevette springvorm (26 cm) mee.
Zet deze tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Snijd de schoongemaakte ui en paprika's in kleine stukjes, de bleekselderij in dunne reepjes en de courgette in kleine blokjes.


Verwarm de helft van de boter in een pan en bak hierin de uisnippers en stukjes paprika glazig.
Voeg dan de bleekselderij, courgette en tomatenpuree toe en laat dit alles 10 minuten zachtjes bakken totdat al het vocht is verdampt.
Breng de groenten op smaak met oregano, zout en peper.
Maak de champignons schoon en snijd ze in smalle plakjes.
Bak deze in de overige boter en breng ze ook op smaak met zout en peper.


Bestrooi de taartbodem eerst met paneermeel, verdeel er dan het paprikamengsel over en tenslotte de champignons.
Klop de eieren los met de geraspte kaas en giet dit over de groenten.
Bak de taart in 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.