Paprika's met notenragoût


2 groene paprika's
2 rode paprika's
zout
peper
2 uien
100 gr champignons
100 gr hazelnoten
2 walnoten
75 gr boter
½ tl tijm
50 gr havermout
1½ dl water
1 pakje aardappelpuree
50 gr geraspte kaas
2 el paneermeel

 


Paprika's wassen, kapje eraf snijden en zaadlijsten verwijderen.
In pan water met zout aan de kook brengen. Paprika's ± 2 min. koken.
Uit pan nemen en laten uitlekken.
Uien pellen en snipperen.
Champignons wassen.
Hazelnoten fijnhakken.
Walnoten kraken en in 2 helften verdelen.


Vuurvaste schaal invetten.
In pan boter verhitten.
Uien, champignons, tijm en peper ± 20 min. smoren.
Havermout en water toevoegen.

Onder voortdurend roeren ± 5 min. zachtjes laten koken.
Van vuur afnemen.
Hazelnoten toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper.


Aardappelpuree maken volgens gebruiksaanwijzing op pak.
Geraspte kaas erdoor mengen.

Oven voorverwarmen op 240ºC of gasstand 6.
Paprika's vullen met notenragoût.
In schaal zetten.
Puree tussen paprika's scheppen en bestrooien met paneermeel.
Klontjes boter over schotel verdelen.
Boven in de oven in ± 30 min. bakken.
Uit oven nemen.
Paprika's garneren met halve walnoot.