Aardappels met amandel en saffraan uit de oven

 

3-4 personen

 

 

plukje saffraan (ca. 12 draadjes)

600 g kleine aardappeltjes, gewassen

3 el olijfolie

75 g witte amandelen

1 fijngehakte teen knoflook

2 oude boterhammen, verkruimeld

300 ml groentenbouillon

2 el grof gehakte peterselie

(1-2 el geroosterd amandelschaafsel)

 

 

Week de saffraandraadjes 5 minuten in 1 eetlepel kokend heet water.

Halveer de aardappels en leg ze in een pan water met wat zout.

Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de amandelen lichtbruin.

Voeg de knoflook en het broodkruim toe en bak al roerend lichtbruin.

Roer de saffraan erdoor en breng nog een keer aan de kook.

Schep het mengsel in een blender of keukenmachine, voeg enkele eetlepels water toe en pureer tot een dikke saus.

 

Laat de aardappels uitlekken, leg ze in een braadpan, roer de amandelsaus en bouillon erdoor.

Kook de aardappels afgedekt 15 minuten.

Keer ze na 10 minuten.

Verwijder het deksel en kook het vocht in tot een dikke saus.

Laat de aardappels afkoelen tot kamertemperatuur, strooi de peterselie en eventueel het geroosterde amandelschaafsel erover en serveer met een groene salade met olijven.