Paprikataartjes

(12 stuks)


4 vellen filodeeg
3 el boter
1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
1 el olie
zout
peper
mespunt paprikapoeder
1 volle el crème fraîche


 1 muffinvorm

 


Laat de vellen filodeeg ontdooien en snijd ze in 9 gelijke stukken zodat 36 vierkante stukjes ontstaan.
Smelt de boter.
Bestrijk elk velletje met boter en leg er 3 op elkaar in elk vakje van de muffinvorm.
Zet de muffinvorm 5-10 minuten in de oven (200°C) totdat de filo-bakjes lichtbruin zijn.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Verwarm de olie in een pan en bak de stukjes paprika zachtjes 10 minuten totdat ze enigszins gaar maar toch knapperig zijn.
Breng ze op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Schep de crème fraîche door de paprikastukjes en vul hiermee de filo-bakjes.
Zet ze nog 5 minuten in de oven.


Ze smaken warm en koud lekker.