Macaroni met spinazie uit de oven

 

2 personen

1 el boter
1 el olijfolie
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 ui, grofgehakt
250 g macaroni
250 g diepvriesspinazie
3 losgeklopte eieren
gemalen nootmuskaat (naar smaak)
zout en peper
125 g oude Goudse, geraspt
250 g cottage cheese

Bak ui en knoflook glazig in de olie.
Haal de pan van het vuur.
Kook intussen de macaroni ‘al dente’ gaar in ruim kokend water met zout.
Afgieten en laten staan.

Maak de diepvriesspinazie klaar volgens de aanwijzingen op het pak.
Doe de spinazie bij de uien en knoflook en sauteer het groentenmengsel nog even.
Haal de pan van het vuur en roer de gare macaroni, cottage cheese, nootmuskaat en verdere kruiden, 50 g van de oude Goudse en tenslotte ook de eieren erdoor.

Doe alles in een ovenvaste schaal, strooi er de rest van de kaas overheen en zet de schaal 30-45 minuten in een oven van 190 °C (stand 5).