Cranberry crisp

 

Cranberry's worden vaak beschouwd als een fris bijgerecht bij stevige gerechten.

 

In dit recept wordt hun bitterzoete smaak volmaakt aangevuld door de honing, waardoor een nagerecht ontstaat dat u steeds opnieuw zult maken.

 

 

 

2 personen

 

 

 

1,4 dl sinaasappelsap

 

120 g cranberry's, vers of uit de diepvries

 

2 tl fijne suiker

 

2 tl maïzena

 

½ tl kaneel

 

30 g plantaardige margarine

 

225 g knapperige havervlokken

 

15 g bloem

 

2 el heldere honing

 

 

 

 

 

Sinaasappelsap, cranberry's en suiker in een kleine pan doen en alles 10 minuten zacht laten koken, of tot de cranberry's zacht zijn; de saus af en toe goed roeren.

 

De maïzena oplossen in een klein beetje koud water en het mengsel met de kaneel door de cranberrysaus roeren.

 

Het geheel laten koken tot de saus gebonden is.

 

De cranberrysaus in een ovenschaal gie­ten.

 

De margarine laten smelten, de havervlok­ken en bloem erdoor roeren en het mengsel over het cranberrymengsel verdelen.

 

De honing over de havervlokken druppe­len, het nagerecht 15 minuten bakken in een matig warme oven en heet serveren.

 

 

 

Variatie:

 

Deze toplaag van havervlokken met honing kunt u op elke vruchtenvulling gebruiken.

 

 

 

Serveertip:

 

Serveren met verse room of een vruchtenpuree.