Gevulde paprika met Quorn


3 grote rode paprika's
50 g gesnipperde uien
1 geperst teentje knoflook
2 el olijfolie
175 g Quorn stukjes
2 grote tomaten, ontpit en in stukjes gehakt
1 ei
1 el fijngehakte peterselie
1 tl oregano
½ tl zout
vers gemalen zwarte peper
40 g vetarme, geraspte Emmentaler
2 tot 3 sneetjes wit brood, in melk geweekt en vervolgens uitgelekt

 


Was de paprika's en snijd ze in de lengte doormidden.
Verwijder de pitten en de witte deeltjes.
Blancheer de paprika's 5 minuten in kokend water.
Laat ze daarna even in koud water 'schrikken' en laat ze goed uitlekken.
Fruit de uien en de knoflook in 1 el olie.
Snijd de Quorn in niet te kleine stukjes.
Meng de stukken tomaat, het ei, de uien, de knoflook, de peterselie en de oregano.
Voeg de stukjes Quorn toe met het brood en de helft van de kaas.
Breng op smaak met zout en peper.
Goed mengen.
Vul de paprika's met dit mengsel en strooi de rest van de kaas er overheen.
De rest van de olijfolie wordt hierop aan-gebracht.
Bak in een voorverwarmde oven op 175°C (stand 3) gedurende 25 minuten.


Serveer met rijst.