Aardappel-bonenschotel

 

1 ui
2 paprika's (rood en groen)
1 blikje maïs (200 gr.)
750 g aardappelpuree
1 blik rode kidneybonen (500 g)
3 el olijfolie
250 g rook-tofu
2 teentjes knoflook
15 zwarte olijven
1 blikje ananaspartjes
1 appel
½ tl kaneel
125 g geraspte belegen kaas

 

 

Snijd de ui in ringen.
Snijd de paprika's in smalle reepjes.
Laat de maïs, kidneybonen en ananas goed uitlekken.
Verhit de olie en bak de rooktofu goudbruin.
Schep ze uit de pan en zet ze terzijde.
Roerbak in de olie de ui, paprika en geperste teentjes knoflook ± 5 minuten.
Schep de maïs, bonen, gehalveerde olijven, ananas, stukjes appel, kaneel en tofublokjes in de pan en roerbak nog 5 minuten.


Bereid intussen de aardappelpuree en vet een ovenschaal in.
(Een beetje chilipoeder door de aardappel-puree is erg lekker!)
Vul de ovenschaal met het bonenmengsel en verdeel daarover de aardappelpuree.
Strooi de kaas erover en plaats de schaal 15 minuten in het midden van de oven (200ºC).