Empanada
Zuid-Amerikaans deeggerecht met seitanvulling
Deeg:
100 g maïsmeel
100 g bloem
50 g boter
50 g kwark
1 ei
Vulling:
seitan
rode paprika
1 sjalotje
1 chilipeper
tomatenpuree
sesamzaad
Kneed maïsmeel, bloem, kwark en boter tot een mooi deeg.
Laat dit 15 minuten rusten.
Snijd de paprika in kleine stukjes en snipper de ui.
Maak de seitan fijn in de keukenmachine (tot zoiets als gehakt).
Doe wat koude olie in de pan en plus de uitjes en de seitan.
Fruit het geheel aan en voeg dan de tomatenpuree, wat zout, paprika en wat chilipeper toe (zaadjes verwijderen).
Rol het deeg uit op 2 mm dikte en snijd 4 ronde vormen (bv. om een kommetje).
Smeer een halve rand in met wat losgeklopt ei en leg de warme vulling in het midden.
Dicht vouwen, bestrijken met ei, bestrooien met sesamzaad en in de oven op 200°C.
Na ± 35 minuten is het gerecht klaar.