Empanada

Zuid-Amerikaans deeggerecht met seitanvulling

 

Deeg:

100 g maïsmeel

100 g bloem

50 g boter

50 g kwark

1 ei

 

Vulling:

seitan

rode paprika

1 sjalotje

1 chilipeper

tomatenpuree

 

sesamzaad

 

 

Kneed maïsmeel, bloem, kwark en boter tot een mooi deeg.

Laat dit 15 minuten rusten.

 

Snijd de paprika in kleine stukjes en snipper de ui.

Maak de seitan fijn in de keukenmachine (tot zoiets als gehakt).

Doe wat koude olie in de pan en plus de uitjes en de seitan.

Fruit het geheel aan en voeg dan de tomatenpuree, wat zout, paprika en wat chilipeper toe (zaadjes verwijderen).


Rol het deeg uit op 2 mm dikte en snijd 4 ronde vormen (bv. om een kommetje).

Smeer een halve rand in met wat losgeklopt ei en leg de warme vulling in het midden.

Dicht vouwen, bestrijken met ei, bestrooien met sesamzaad en in de oven op 200°C.

 

Na ± 35 minuten is het gerecht klaar.