Tweekleurenpaté


350 g wortels
350 g broccoli
4 eieren
2 el slagroom
1 tl dille mespunt
nootmuskaat
zout
peper
olie

 


Maak de wortels schoon, snijd ze in stukjes en kook ze in 15 minuten gaar.
Maak de broccoli schoon, snijd de stronken in stukjes (goed geschild) en kook ze in een andere pan.
Voeg na 5 minuten de broccoli-roosjes toe en laat ze nog 10 minuten koken.
Giet de wortels goed af.
Pureer ze in een keukenmachine samen met 2 eieren, 1 eetlepel slagroom en de dille.
Breng de wortelpuree op smaak met zout en peper.
Bekleed een cakeblik van 1 liter met bakpapier en vet de binnenkant in met olie.
Schep de wortelpuree hierin.
Laat de broccoli goed uitlekken.
Pureer ze in een keukenmachine samen met 2 eieren, 1 eetlepel slagroom en de nootmuskaat.
Breng de broccolipuree op smaak met zout en peper en schep hem voorzichtig op de wortelpuree.
Zet het bakblik in het midden van de oven.
Laat de paté in 1 uur gaar en stevig worden (200°C).