Gevulde courgette 1


1 grote courgette
4 el olijfolie
zout
peper
2 tomaten
1 ui
250 g champignons
1 teentje knoflook
½ tl gedroogde tijm
2 el crème fraîche
1 tl allesbinder
3 plakken lichtbelegen Goudse kaas

 


Snijd de courgette in de lengte in 6 dunne plakken en bestrijk ze aan beide kanten met de helft van de olie.
Snijd het restant in blokjes.
Verhit een pan op het vuur en bak de plakken aan beide helften zachtjes totdat ze beginnen te kleuren.
Bestrooi met wat zout en peper en laat ze afkoelen.
Snijd de tomaten in plakjes, zonder de zaadjes.
Snipper de ui en de knoflook.
Snij de champignons in dunne plakjes.
Verhit de resterende olie in een pan en fruit de ui glazig.
Voeg de champignons en de blokjes courgette toe en roerbak tot ze beginnen te kleuren.
Voeg de knoflook en de tijm toe, bestrooi met wat zout en peper en laat nog even kort bakken.
Roer de crème fraîche en de allesbinder toe.
Bestrijk een rond ovenschaaltje met een doorsnee van ± 15 cm met wat olie.
Leg er de plakken courgette in en bekleed overlappend met de plakken tomaat.
Bekleed de tomaat met de kaas.
Schep er het champignonmengsel in en druk stevig aan.
Sla de overhangende plakken courgette over de vulling.
Zet het schaaltje ± 15 minuten in de oven (200°C).
Stort daarna de inhoud op een plat bord.


Lekker met knapperig volkorenbrood.