Gegratineerde koolschotel

 

4 personen

 

4 grote uien, gesnipperd    

2 el olijfolie   

1 bakje vegetarisch gehakt

4 el ketjap manis          

2-4 tl sambal oelek           

1 el gembersiroop         

2 el kerriepoeder           

1 spitskool, ca 1 kg, in brede repen          

1 pakje aardappelpuree                

melk en boter vlg gebruiksaanw.        

peper

zout   

200g geraspte belegen kaas 

 


Verwarm de oven voor op 180°C.  

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui glazig.

Doe het gehakt erbij en bak het rul.    

Ketjap, sambal, gembersiroop en 1 el kerriepoeder erbij en bak het geheel nog 10 minuten.  

Doe de kool in een pannetje met een bodempje water en 1 el kerriepoeder. 

Kook hem in ± 8 minuten beetgaar.

Maak de aardappelpuree vlg de gebruiksaanwijzing.  

Giet de kool af en breng op smaak met peper en zout. 

 

Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van het gehakt over de bodem.    

Verdeel de kool erover en dan de rest van het gehakt.        

Strooi 1/3 van de kaas erover en dek alles af met de puree.     

Strooi de rest van de kaas erover en zet de schotel ± 30 minuten in de oven, tot de kaas mooi gekleurd is.