Zuurkoolschotel
(4 personen)
100 g rozijnen
500 g aardappelen
2 uien
knoflook
1 appel
250 g gare witte bonen
vier halve abrikozen (uit blik)
2 el olie
3 el tomatenpuree
1 tl gemberpoeder
½ tl cayennepeper
kerriepoeder
ketjap
sambal
zout
½ dl water
500 g zuurkool
100 g geraspte kaas
Was en week de rozijnen.
Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil in 10 minuten gaar.
Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in plakken van drie centimeter dik.
Snijd de uien fijn en de appel in blokjes.
Giet de gare witte bonen af.
Verhit een eetlepel olie in een braadpan en fruit hierin de uien.
Voeg de uitgelekte rozijnen, de blokjes appel, de witte bonen, de tomatenpuree, de gemberpoeder en de kerriepoeder toe en bak dit even mee.
Snijd de abrikozen in stukjes en voeg die toe.
Maak het mengsel op smaak met ketjap, sambal, zout.
Voeg eventueel wat water (of abrikoosnat) toe om een sausje te krijgen.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Start met een laag aardappelschijfjes, dan wat fijngesneden zuurkool, de tomaten-bonensaus en weer zuurkool en saus.
Eindig met een laag aardappelschijfjes.
Strooi bovenop de geraspte kaas.
Zet de ovenschotel gedurende 45 minuten in de oven (200ºC)