Champignons uit de oven


400 g champignons
1 grote ui
3 tenen knoflook
50 g boter
125 g geraspte oude of belegen kaas
halve citroen
bosje peterselie
4 witte boterhammen, geroosterd
zout en peper

 


Champignons schoonmaken en in kleine plakjes snijden.
In wat water aan de kook brengen, wat zout en een een el citroensap toevoegen en nog even laten koken, niet langer dan 3 minuten.
Doe de champignons in een zeef en laat goed uitlekken.
Ondertussen een ovenschaal beboteren en de ui en de knoflook fijnsnijden.
Leg nu de champignons in de schaal met de ui en de knoflook, hussel het een beetje en bestrooi het met peper.
Doe dan de geraspte kaas erover.
Doe hier en daar een klontje boter erbij en zet de schaal in de voorverwarmde oven (175ºC) gedurende ± 20 minuten.


Leg op elk bord een geroosterde boterham, doe daarop een schep van de champignons en strooi er wat fijn geknipte peterselie over.