Aardappel-spinazieschotel met kaas

(4 personen)

 

750 g (vrij) vastkokende aardappels, in plakjes
1 kg verse spinazie
2 gesnipperde uien
4 el olijfolie
peper

zout
nootmuskaat
½ tl Italiaanse kruiden
2 eieren
½ dl melk
200 g jong belegen kaas,
blokjes
100 g belegen kaas,
plakken
50 g gehakte walnoten of pijnboompitten

 

Kook de aardappelplakjes 3 minuten.

Verhit 3 el van de olijfolie en roerbak in 3-4 minuten de gewassen spinazie met de uien, peper, zout, nootmuskaat en Italiaanse kruiden.

Klop de eieren los met de melk.

Neem de pan van de warmtebron.

Schep de kaasblokjes en het eimengsel erdoor.

Leg de helft van de aardappelplakjes op de, met olijfolie ingevette, bodem.

Schep het spinaziemengsel erop en de rest van de aardappelplakjes.

Dek het af met de plakken kaas.

 

Zet het gerecht 20-25 minuten in de oven.

 

Rooster de noten of pitten in een droge pan en bestrooi het gerecht ermee.