Champignons met spinazie en geitenkaas

(2 personen)


6 grote champignons, steeltjes verwijderd
1 gesnipperde sjalot
3 el olijfolie
1 tl tijm
1½ dl droge witte wijn
1 el citroensap
150 g uitgelekte ontdooide diepvriesspinazie 100 g verse geitenkaas
1 uitgeperste teen knoflook
peper en zout

 


Veeg de champignons schoon.
Fruit de sjalot glazig in 1 eetlepel olie met wat tijm.
Schenk wijn en citroensap erbij en laat de champignons in dit mengsel 2 minuten koken met een deksel op de pan.
Laat de champignons uitlekken (bewaar het vocht) en vul ze met een mengsel van spinazie, geitenkaas, knoflook en peper en zout.
Verdeel het kookvocht van champignons over de bodem van een vuurvaste schaal.
Leg de champignons erin en druppel de olijfolie eroverheen.
Zet de schaal 20 minuten in de oven (200ºC) tot er een lichtbruin korstje op de champignons zit.

 

a