Gegratineerde asperges

 

1½  kg asperges

zout

roomboter

75 g Parmezaanse kaas, versgeraspt (of oude Hollandse kaas)

 

 

Snijd van de asperges de onderste harde uiteinden af.

Schil ze dun met een scherp mes of een dunschiller van onder het kopje naar beneden.

Verdeel de asperges in 3 gelijke porties en bind deze met 6 touwtjes tot bosjes.

Kook de asperges in een wijde pan in ruim water met zout in 20 tot 30 minuten, afhankelijk van de dikte, gaar.

Neem de bosjes aan de touwtjes uit de pan.

Laat ze op een schone theedoek even uitlekken.

 

Vet een lage ovenschotel in met boter.

Verwijder de touwtjes en leg er de asperges in.

Smelt in een pan op een laag vuur 150 g boter en laat deze lichtbruin kleuren.

Giet het over de asperges.

Strooi er de kaas over.

 

Zet de aspergeschotel op een rooster in een voorverwarmde oven van 250° C.

Laat de kaas in ca. 10 minuten smelten en goudbruin kleuren (gratineren).