Zuurkoolschotel met kaas

(2 porties)


1 ui, gesnipperd

olijfolie

knoflook

1 rode paprika, in blokjes

1 blikje tomatenpuree

350 g zuurkool, uitgelekt en losgehaald

1 appel, in blokjes

ananasblokjes (sap bewaren)

1½ el rozijnen

boter

75 g Leidse kaas, in plakken

75 g Goudse kaas, in plakken

150 g gare zilvervliesrijst

½ bekertje zure room

paprikapoeder

 


Verhit de olie in een flinke pan en fruit daarin ui en knoflook goudgeel.

Voeg paprika en tomatenpuree toe en vervolgens zuurkool, appel, ananasblokjes en rozijnen.

(Als het geheel iets te droog is, schenk er dan wat ananassap bij.)

Beboter een royale ovenschaal en leg op de bodem een laag zuurkoolmengsel, daarop de Leidse kaas, dan de helft van de rijst, de rest van de zuurkool, de plakken Goudse kaas en de andere helft van de rijst.

Klop de zure room los met paprikapoeder en verdeel dit mengsel over het gerecht.

Dek de schaal af met aluminiumfolie.

Plaats de schaal in het midden van de tot 200°C voorverwarmde oven en bak het gerecht in ca. 45 minuten gaar, waarvan de laatste 10 minuten zonder aluminiumfolie.