Auberginerolletjes

2 personen

 

Een heerlijk en smakelijk gerecht voor een informeel etentje.

 

 

1 grote aubergine

zout

1 el plantaardige olie

½ ui, gesnipperd

1 teen knoflook, geperst

225 g tomaten uit blik

1 el tomatenpuree

mespuntje suiker

mespuntje gedroogde oregano

1 laurierblaadje

2 takjes verse peterselie

versgemalen zwarte peper

± 3 el olijfolie

120 g cheshire, geraspt

60 g zwarte olijven, ontpit en in stukjes gesneden

90 g cheddar, geraspt

30 g pijnboompitten

½ el witte wijn

1 tl gehakte verse peterselie

1 tl gehakt vers basilicum

mespuntje nootmuskaat

 

 

De aubergines in schijven snijden en de snijoppervlakken licht inkerven.

Ruim met zout bestrooien, 30 minuten laten liggen en daarna goed afspoelen en droogdeppen met keukenpapier.

De olie in een pan verhitten en de ui en het knoflook fruiten.

Tomaat, tomatenpuree, sui­ker, oregano, laurierblaadje, takje peterselie en zout en peper door het uimengsel roeren en het geheel aan de kook brengen en nog 10 minuten zacht laten koken.

 

Het takje peterselie en het laurierblaadje verwijderen en de saus in een keukenmachine pureren.

Tot slot de saus door een zeef wrijven om de tomatenzaadjes te verwijderen.

 

Een deel van de olijfolie in een braadpan verhitten en de schijven aubergine in kleine hoeveelheden tegelijk aan elke kant 1 minuut bakken (indien nodig meer olie toevoegen).

De aubergineschijven uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken.

 

De cheshire, olijven, 30 g van de cheddar, pijnboompitten, witte wijn, kruiden, noot­muskaat en wat zout en peper in een kom doen en alles goed mengen.

Ongeveer de helft van de tomatensaus in een ondiepe ovenschaal scheppen.

Leg een schep kaasvulling op één helft van een auber­gineschijf, vouw de andere helft van de schijf over de vulling heen en leg deze rolletjes in de tomatensaus in de schaal.

Schep de rest van de tomatensaus over de auberginerolletjes en bestrooi ze met de rest van de cheddar.

 

Het gerecht afdekken met folie, in een op 180°C voorverwarm­de oven zetten en in 20-25 minuten gloeiend heet bakken.

 

De rolletjes heet serveren.