Aubergine-bonenschotel

 

250 g aubergine, in plakken van ± ½ cm
zout
1 groentebouillontablet
1 prei, in dunne ringen
olie
knoflook
± 400 g witte bonen in tomatensaus
1 tl Italiaanse keukenkruiden
tabasco
1 ei
½ el melk
75 g kaas, in kleine blokjes

 

 

Leg de plakken aubergine in een vergiet en bestrooi beide kanten met wat zout en laat ze ± 30 minuten staan.
Verhit de olie en bak hierin de prei al roerend ± 5 minuten.
Voeg de knoflook toe en laat deze even meebakken.
Doe de bonen met tomatensaus in een kom en schep de prei erdoor.
Breng het geheel op smaak met keukenkruiden en een paar druppels tabasco.
Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier.
Verhit wat olie in een grote koekepan en bak de plakken aubergine in gedeelten aan beide kanten snel lichtbruin.
Doe, indien nodig, steeds wat nieuwe olie in de pan.
Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de helft van de plakken over de bodem van een ovenschaal, schep het bonenmengsel erop en verdeel daarover de andere helft van de aubergine.
Klop de eieren los met melk en schenk het mengsel over het gerecht.
Strooi de kaas erover.
Plaats het gerecht in het midden van de tot 175ºC voorverwarmde oven en laat het in ± 35 minuten lichtbruin en door en door warm worden.