Gevulde aardappels


4 grote aardappels


Basisrecept:
Boen de aardappels goed schoon en prik met een vork gaatjes in de schil.
Bak ze in de oven op 180°C in ongeveer een uur zacht en gaar.
Ze kunnen ook in de magnetron bereid worden, ongeveer 6 minuten op het hoogste vermogen.
Snijd dan een kapje van elke aardappel of snijd ze kruislings in en schep het aardappelkruim er voorzichtig uit.
Laat één cm aan de rand zitten.


Vul de aardappels met een van onderstaande mogelijkheden en bak ze nog 10 minuten in de oven.


Kaasvulling:
100 g Hüttenkäse
2 el gehakte bieslook
zout
peper

 


Prak het aardappelkruim fijn en meng er de overige ingrediënten door.
Vul de aardappels hiermee.


Avocadovulling:
1 rijpe avocado
1 el crème fraîche
1 el gehakte peterselie
1 teentje knoflook
mespunt chilipoeder
zout
peper

 


Prak het aardappelkruim met het avocadovlees en de crème fraîche tot een romig en glad mengsel.
Schep de peterselie, het uitgeperste teentje knoflook en de chilipoeder erdoor en breng alles op smaak met zout en peper.
Vul de aardappels hiermee.


Champignonvulling:
1 kleine ui
100 g champignons
1 el kruidenboter
1 el crème fraîche
zout
peper

 


Snijd de schoongemaakte ui in kleine stukjes en de champignons in dunne plakjes.
Verwarm de kruidenboter in een pan en bak hierin de ui glazig.
Voeg dan de champignonplakjes toe en bak deze goudbruin.
Roer het aardappelkruim en de crème fraîche door het champignonmengsel en breng alles op smaak met zout en peper.
Vul de aardappels hiermee.


Mais-kaasvulling:
150 g maiskorrels
100 g geraspte kaas
2 el bieslook
zout
peper

 


Meng de maiskorrels, de kaas en de bieslook door het aardappelkruim en breng alles op smaak met zout en peper.
Vul de aardappels hiermee.


Mexicaanse bonenvulling:
250 g rode kidneybonen
2 el crème fraîche
1 tl mexicaanse kruiden
zout
peper

 


Meng de rode bonen met de crème fraîche, de mexicaanse kruiden en het aardappelkruim.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Vul de aardappels hiermee.