Frittata met Rijst Cuisine, spinazie en artisjokharten
3-4 personen
4 el olijfolie
1 middelgrote rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
600 g verse spinazie
5 eieren
125 ml Rijst Cuisine (1 pakje)
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
150 g gemarineerde artisjokharten (pot of blik), in kleine stukjes
5 takjes dille, fijngehakt
1 el witte wijnazijn
1 el honing
ovenschaal, ingevet
Verwarm de oven voor op 175°C.
Verhit 1 eetlepel olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur.
Voeg op hoog vuur deel voor deel 500 gram spinazie toe en laat de groenten al omscheppend slinken.
Schep het spinaziemengsel in een zeef en laat de groenten uitlekken.
Klop in een kom de eieren met de Rijst Cuisine, Parmezaanse kaas en naar smaak zout en peper door elkaar.
Schep de uitgelekte spinazie, de artisjokharten en de dille door het eimengsel en schenk dit in de ingevette ovenschaal.
Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de frittata in ca. 25 minuten gaar worden.
Klop voor de dressing in een ruime schaal de resterende 3 eetlepels olie, de azijn, honing en naar smaak zout en peper door elkaar en schep de resterende 100 g spinazie erdoor.
Serveer de salade bij de frittata.
Lekker met ciabatta.