Spinazie-geitenkaastaart

(4 personen)

 

500g verse spinazie (of diepvries)     

2 lente-uitjes, gesnipperd    

2 tenen knoflook, gesnipperd             

150 g zachte geitenkaas met korst              

1 blikje croissantdeeg         

2 el paneermeel            

2 eieren                

1 dl crème fraîche         

peper en zout         

nootmuskaat 

2 el pijnboompitten   

    

 

Spinazie met aanhangend water laten slinken, uitlekken en uitdrukken.   

Geitenkaas in plakken snijden.        

Croissantdeeg uitrollen en een ingevette platte taartvorm ermee bekleden.     

Het teveel eraf snijden en er eventueel een sierrandje van maken.        

Bodem met vork inprikken en met paneermeel bestrooien.   

Spinazie erover verdelen, daarover ui en knof strooien.

Plakken kaas daarover leggen.        

Eieren loskloppen met crème fraîche, peper, zout en mespunt nootmuskaat.

In de vorm schenken en pijnboompitten erover strooien.

Taart in oven 200˚C in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken.                 

 

Lekker met een tomaat–komkommersalade.