Groene-groentenquiche met yoghurt en kruiden

 

4 personen

 

 

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 100 g broccoli, in kleine roosjes
  • 3 eieren
  • 150 g yoghurt Griekse stijl
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 courgette, in grove stukken
  • 1 schaal groene aspergetips (100 g), in stukjes van 3 cm
  • handvol rucola en/of kruiden (bijv. platte peterselie, munt en/of bieslook)
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • lage quiche- of taartvorm (24 cm), ingevet

 

 

Bekleed de vorm met het deeg.

Kook de broccoli 3 minuten en giet af.

 

Klop intussen de eieren los met de yoghurt.

Klop er de kaas en peper naar smaak door.

Schenk het ei-kaasmengsel in de vorm.

 

Verdeel de groenten over het ei-kaasmengsel.

Bak de quiche in de voor verwarmde oven (200°C) in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

 

Verwijder de vorm, leg de quiche op een schaal en snijd in mooie punten.

Bestrooi met de rucola en kruiden en besprenkel met de olijfolie.