Broodschotel met groenten en kaas

 

1 prei , in dunne ringen gesneden
1 rode paprika, kleingesneden
2 uien, fijngesnipperd
boter
½ tl tijm
peper
1 groentebouillontablet
bruinbrood
± 80 gr geraspte oude kaas
2 eieren
1 kopje melk

 

 

Verhit de helft van de boter in de wok en bak ± 5 minuten al roerend prei, paprika en ui.
Voeg de kleingesneden bouillontablet, peper en tijm toe.
Besmeer de sneetjes brood dun met wat boter.
Vet een ovenschaal in met de rest van de boter.
Vul de schaal achtereenvolgens met brood, groentemengsel en kaas.
Klop in een kommetje de eieren los met de melk en schenk dit mengsel over de schotel.
Plaats de schotel in het midden van de tot 200ºC voorverwarmde oven en bak het gerecht in ± 35 minuten goudbruin.