Aardappelnestjes

2 personen

 

Een ideaal en heerlijk gerecht voor als u nog restjes gekookte aardappelen overhebt.

 

 

1 kleine ui, fijngehakt

450 g aardappelen, in hun schil gekookt

een klein beetje melk

klontje boter

zout en peper

2 eieren

30 g kaas, geraspt

 

 

De ui in een klein beetje water koken tot deze zacht is en vervolgens uit laten lekken.

De gekookte aardappelen schillen en met melk, boter, zout en peper pureren.

Aan dit mengsel voegt u de gekookte ui toe; het geheel goed door elkaar roeren.

 

Het mengsel in twee porties verdelen en van elk deel een `nestje' maken dat u op een ingevette bakplaat legt.

In elk nestje breekt u een ei, dat u vervol­gens bestrooit met de geraspte kaas.

 

Het aardappelnestje in een op 200°C/gas­stand 6 voorverwarmde oven zetten en het 20 -25 minuten laten bakken, of tot de eieren gestold zijn.

 

Serveertip:

U kunt het gerecht garneren met peterselie en serveren met bonen en gegrilleerde tomaten of een salade.

 

Variatie:

U kunt de nestjes ook vullen met gehakte geroosterde noten, die u mengt met een champignon- of tomatensaus en verse gehakte kruiden.