Gegratineerde groentenschotel

 

2 personen

 

 

45 g boter

120 g groene olijven, ontpit en in stukjes gesneden

60 g droge broodkruim

90 g cheddar, geraspt (of kaas naar eigen smaak)

60 g walnoten, gehakt

1 tl verse basilicum, gehakt

mespuntje cayennepeper

1 el olie

2 middelgrote wortelen, geschild en in schijfjes gesneden

½ stronkje broccoli, schoongemaakt en in roosjes

120 g sperziebonen, schoongemaakt

2 kleine courgettes, in schijfjes gesneden

1 rode paprika, in reepjes gesneden

4 bosuitjes; schoongemaakt

zout en versgemalen zwarte peper

 

 

 

De boter in een kleine pan smelten en olijven, broodkruim, kaas, walnoten, basili­cum en cayennepeper eraan toevoegen.

 

Het geheel goed door elkaar roeren en apart zet­ten.

 

De olie in een wok of grote braadpan verhitten en de wortel hier 5 minuten in roerbakken.

 

Broccoli en boontjes toevoegen en alles 3 minuten roerbakken.

 

Courgette, paprika en bosuitjes toevoegen en het mengsel nog 5 minuten roerbakken of tot de groenten gaar, maar nog wel knap­perig zijn.

 

Het gerecht met zout en peper op smaak brengen en in een ovenschaal doen.

 

Alles bestrooien met wat broodkruim en vervolgens enkele minuten onder de voorverwarmde grill zetten om de kaas te laten smelten.

 

 

 

Serveertip:

Serveer er een pittig gekruide tomatensalade bij.