Gegratineerde groentenschotel
2 personen
45 g boter
120 g groene olijven, ontpit en in stukjes gesneden
60 g droge broodkruim
90 g cheddar, geraspt (of kaas naar eigen smaak)
60 g walnoten, gehakt
1 tl verse basilicum, gehakt
mespuntje cayennepeper
1 el olie
2 middelgrote wortelen, geschild en in schijfjes gesneden
½ stronkje broccoli, schoongemaakt en in roosjes
120 g sperziebonen, schoongemaakt
2 kleine courgettes, in schijfjes gesneden
1 rode paprika, in reepjes gesneden
4 bosuitjes; schoongemaakt
zout en versgemalen zwarte peper
De boter in een kleine pan smelten en olijven, broodkruim, kaas, walnoten, basilicum en cayennepeper eraan toevoegen.
Het geheel goed door elkaar roeren en apart zetten.
De olie in een wok of grote braadpan verhitten en de wortel hier 5 minuten in roerbakken.
Broccoli en boontjes toevoegen en alles 3 minuten roerbakken.
Courgette, paprika en bosuitjes toevoegen en het mengsel nog 5 minuten roerbakken of tot de groenten gaar, maar nog wel knapperig zijn.
Het gerecht met zout en peper op smaak brengen en in een ovenschaal doen.
Alles bestrooien met wat broodkruim en vervolgens enkele minuten onder de voorverwarmde grill zetten om de kaas te laten smelten.
Serveertip:
Serveer er een pittig gekruide tomatensalade bij.