Bulgur met champignons en cashewnoten

 

250 g bulgur
500 ml kokend water
1 tl zout
30 g roomboter
2 middelgrote uien
250 g champignons
125 g cashewnoten
1,5 limoen,
zout naar smaak
peterselie om te garneren

 

 

Doe de bulgur in een pan en schenk er het kokende water over.
Roer het zout erdoor, doe het deksel op de pan en zet 10 minuten weg, tot de bulgur al het water heeft opgenomen.
Verhit de boter op een middelmatig vuur.
Snipper de ui en bak die glazig in de boter.
Hak de champignons fijn en bak ze een paar minuten mee.
Roer de bulgur erdoor en voeg de cashewnoten toe.
Rasp de schil van de limoen af en roer de rasp door het bulgurmengsel.
Pers de limoen uit en voeg het sap aan de pan toe.
Blijf voortdurend roeren.
Haal de pan van het vuur, proef en voeg zout naar smaak toe.
Doe het mengsel over in een ovenschaal en zet deze 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
Garneer met peterselie.