Courgette met bloemkool uit de oven


1 grote bloemkool
500 g courgettes
60 g boter
250 g champignons
½ tl ketoembar (kurkuma)
1 tl karwijzaadjes (kummel)
1½ el volkoren bloem
¼ l droge rode wijn
¼ l sojamelk
zout en peper naar smaak
30 g tarwekiemen

 


Snij de bloemkool in roosjes en kook die 5 minuten.
Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
Snij de courgettes in dikke plakken en bak die in de boter, tot ze aan beide zijden goudbruin zijn en leg ze dan in een braadslee.
Haal de steeltjes van de champignons en zet die opzij.
Bak de hoedjes van de champignons goudbruin.
Leg de champignonhoedjes ondersteboven op de courgettes.
Schik de bloemkoolroosjes er bovenop met de steeltjes naar beneden.
Hak de champignonsteeltjes fijn en bak die een paar minuten.
Voeg dan de ketoembar, karwijzaadjes (kummel) en bloem toe.
Bak nog een paar minuten onder voortdurend roeren.
Voeg de rode wijn en sojamelk toe en blijf roeren tot het geheel wat indikt.
Haal de saus van het vuur, voeg peper en zout naar smaak toe en giet over de bloemkool.
Strooi er wat tarwekiemen over en zet de braadslee 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.