Bruine bonenschotel met appel

4 personen

 

2 uien

4 appels

1 el citroensap

1 el boter

1 el kerriepoeder

1 literblik bruine bonen

4 aardappelen

1 bouillontablet

1 dl melk

1 ei

versgemalen peper

100 g geraspte kaas

2 elbieslook (diepvries)

 

 

Uien in ringen, appels in schijfjes en besprenkelen met citroensap.

Uien en kerriepoeder ca. 3 minuten fruiten in de boter.

 

Toevoegen: appel, bruine bonen + vocht en 1 dl water.

Ca. 5 minuten verwarmen.

Aardappelen met weinig water en zout in 20 minuten gaarkoken, afgieten en fijnstampen.

Al roerend zoveel melk toevoegen, tot luchtige puree ontstaat.

Ei erboven breken en erdoor roeren.

Op smaak brengen met peper.

 

Ovenschotel (ca. 2 liter) invetten en bonenmengsel erin scheppen.

Puree erover verdelen.

Kaas erover strooien.

 

Schotel in midden van oven (200ºC) in 30 minuten bruin laten kleuren.

 

Uit oven bieslook erover strooien.