Strudel met savooiekool


Voor het strudeldeeg:
250 g bloem
zout
1 el olie
1 ei
6 tot 8 el lauwwarm water


Voor de vulling:
800 g savooiekool, in reepjes gesneden
60 g boter
1 el kerrie
1 tl tijmblaadjes
zout
versgemalen peper
cayennepeper
200 g verse room
2 tot 3 el paneermeel


Verder:
1 eierdooier
2 el slagroom

 


Schud de bloem met het zout op een plank, druk een kuiltje in het midden en doe er de olie en het ei in.
Meng er eerst wat bloem door, giet er dan het water bij en kneed met de hand zo lang door tot het een elastisch deeg is.
Maak een bal van het deeg, zet er een voorverwarmde kom overheen en laat 30 minuten rusten.

Blancheer de savooiekool kort, laat in ijskoud water schrikken en stoof kort in 40 g boter.
Breng op smaak met de kerrie, de tijm, wat zout, peper en cayennepeper en roer er als de kool is afgekoeld de verse room door.

Rol het deeg uit tot een rechthoek en trek het uit tot het flinterdun is.
Bestrijk met de gesmolten resterende boter en bestrooi met het paneermeel.

Verdeel de vulling over het deeg, rol het op, bestrijk het met eierdooier en slagroom en bak de strudel in 30 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven goudbruin.