Lasagne van flensjes en groenten

(6 personen)


2 el sesamzaadjes
120 g bloem
1 ei
¼ l melk
zout
50 g geklaarde boter
800 g aubergine
4 el olie
600 g vleestomaten
3 tenen knoflook
zwarte peper
2 el gedroogde oregano
1 bosje munt
350 g feta
3 el geraspte Parmezaanse kaas

 


Rooster de sesamzaadjes in een droge koekepan met anti-aanbaklaag.
Roer de bloem, het ei, de melk en wat zout tot een glad beslag.
Verhit telkens een deel van de boter en bak zoveel flensjes tot het beslag op is.
Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm en bak deze in wat olie al roerend stevig aan.
Ontvel de tomaten en snijd deze in stukjes.
Laat de tomaat 10 minuten met de aubergine stoven.
Pers de knoflook uit boven de groenten en maak het af met peper, zout en oregano.
Sla de gewassen munt droog en trek dan de blaadjes van de stelen en snijd ze in smalle reepjes.
Verkruimel de feta en roer dit met de munt door de aubergine.
Doe in een ovenschaal laag voor laag de flensjes en het groentemengsel in.
Het laatste laagje moet een flensje zijn.
Bedruppel het met de resterende olie en strooi de Parmezaanse kaas erover.
Zet de schaal 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (200ºC)