Pikante preibroodjes

(8 stuks)


ca. 600 g prei

40 g boter

2 el bloem

1 tl kerrie

¼ l melk

150 g blauwe kaas (Danish Blue)

8 plakjes bladerdeeg

½ tl gedroogde tijm

½ tl gedroogde oregano

zout en peper

1 ei

 


Snijd het lichtgekleurde deel van de schoongemaakte prei in smalle ringetjes.

Verhit de boter in een pan en laat de preiringen omscheppend ca. 5 min. fruiten.

Bestrooi met de bloem en de kerrie en laat al roerend kort meefruiten.

Roer er scheut voor scheut de melk door en blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat.

Laat van het vuur iets afkoelen en roer er de verkruimelde blauwe kaas door.

 

Verwarm de oven voor op 220° C.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Roer de salie, de tijm, de oregano en wat zout en peper door elkaar en bestrooi de deegplakjes met dit mengsel.

Leg er 4 op elkaar en rol het deeg uit tot een lap van ca. 25x25 cm.

Snij het gekruimde deeg in 4 gelijke vierkanten.

Herhaal deze procedure met de overige 4 deegplakken.

Let op dat er een rand van ca. 2 cm vrij blijft.

Vouw de bovenste helft van de deegplakken over de vulling en druk de deegranden met de tanden van een vork stevig op elkaar.

Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei.

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin van kleur zijn.

Serveer warm.