Gevulde aubergine 1

 

2 personen

 

1 aubergine

citroensap

1 ui

1 teen knoflook

150 g rooktofu

1 el olijfolie

1 vleestomaat, ontveld en in blokjes

1 klein blikje tomatenpuree

1 tl Italiaanse kruiden

paprikapoeder

zout

50 g geraspte pittige kaas (liefst 30+)

 

 

Snijd de aubergine in de lengte door, hol de helften uit en druppel er citroensap over.

Bak de ui met de knoflook en de tofu in de olie.

Bak het gesneden aubergine-vruchtvlees, voeg de blokjes tomaat, de tomatenpuree, de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en zout toe (niet te veel zout! De kaas is óók gezouten).

Vul hiermee de twee halve aubergines.

Strooi er tenslotte de kaas over.

 

Zet de beide helften, in een ovenvaste schaal, 20 minuten in een hete oven (200°C)