Aardappelcurry met bloemkool                            

(4 personen)

 

400 g vastkokende aardappelen

1 ui    

2 tenen knoflook       

2 el boter     

1 tl kurkuma (geelwortelpoeder)           

1 el kerriepoeder           

½ tl gemberpoeder                  

½ tl komijnzaadjes         

200 g bloemkoolroosjes               

2 dl kokosmelk (blik)  

mespunt suiker 

1 tl citroensap        

paar takjes verse koriander      

 

  • Aardappelen in blokjes snijden.        
  • Ui en knoflook snipperen en in de boter goudgeel fruiten.        
  • De kruiden erdoor roeren en een minuutje meebakken.  
  • Aardappelblokjes en bloemkoolroosjes toevoegen en omscheppen.
  • Kokosmelk, suiker en citroensap erbij en alles ca 15 minuten zacht garen (aardappelblokjes en bloemkoolroosjes moeten heel blijven). 
  • Koriander fijnknippen en over gerecht strooien.