Aardappelcurry met bloemkool
(4 personen)
400 g vastkokende aardappelen
1 ui
2 tenen knoflook
2 el boter
1 tl kurkuma (geelwortelpoeder)
1 el kerriepoeder
½ tl gemberpoeder
½ tl komijnzaadjes
200 g bloemkoolroosjes
2 dl kokosmelk (blik)
mespunt suiker
1 tl citroensap
paar takjes verse koriander
- Aardappelen in blokjes snijden.
- Ui en knoflook snipperen en in de boter goudgeel fruiten.
- De kruiden erdoor roeren en een minuutje meebakken.
- Aardappelblokjes en bloemkoolroosjes toevoegen en omscheppen.
- Kokosmelk, suiker en citroensap erbij en alles ca 15 minuten zacht garen (aardappelblokjes en bloemkoolroosjes moeten heel blijven).
- Koriander fijnknippen en over gerecht strooien.