Geitenkaasquiche met honing

4 personen

 

1 blikje croissantdeeg, 6 stuks (250 g, koelvers)

2 el olijfolie

400 g sjalotten, gehalveerd

4 eieren

1 beker slagroom (250 ml)

2 el vloeibare honing

½ bakje tijm (à 15 g), alleen de blaadjes

1 rol geitenkaas (Chavroux La tendre buche, 150 g), in plakjes

 

quichevorm (26 cm), ingevet

 

 

 

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bekleed de vorm met het deeg.

Verhit de olie in een koeken­pan en bak de sjalotten in 8-10 min. goudbruin en zacht.

Verdeel over de vorm.

 

Klop de eieren los met de slagroom en 1 el honing.

Meng de tijm, peper en zout erdoor.

Schenk over de sjalotten en verdeel de geiten­kaas erover.

Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Druppel 1 el honing erover.

 

Lekker met geroerbakte spinazie.

 

Tip

Bind de tijm samen en hang op een koele, droge plek.

Lekker in soep, saus en marinades.