Fruitige zuurkool met abrikoos

(4 personen)


De gedroogde abrikozen ge­ven een zoete smaak aan de friszure zuurkool.


1 kilo kruimige aardappelen, geschild

1 zakje kruidenzuurkool, uitgelekt (500 g)

75 g gedroogde abrikozen, in reepjes

2 el olijfolie

2 grote uien, in ringen

1 el ketjap manis

1 el tomatenpuree

1 zakje geraspte extra belegen kaas (150 g)

20 g boter

 


Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de aardappelen in water met zout in ca. 20 min. gaar.

Vermeng de kruidenzuurkool met de abrikozen­reepjes.

Kook het zuurkoolmengsel in een laagje water ca. 15 min. en laat het uitlekken in een vergiet.

Verhit in een grote koekenpan de olie en bak de uienringen zachtjes 5 min.

Schep de ketjap en toma­tenpuree erdoor en bak ze gaar in nogmaals ca.5 min.

Giet de aardappelen af boven een kom en stamp ze met zo veel van het kookvocht als nodig tot grove puree.

Schep er de geraspte kaas door.

Maak laagjes in de schaal van de puree, de uien en besluit met de zuurkool.

Leg er wat klontjes boter op.


Bak de schotel nog 10 min. in het midden van de oven (200°C).