Ovenschotel met vegetarisch gehakt en venkel
4 personen
75 g rijst
4 dl groentenbouillon (tablet)
125 g boter
400 g venkel, in lengte gehalveerd
250 g worteltjes, in plakjes
peper en zout
2 sneetjes witbrood
400 g vegetarisch gehakt
4 el peterselie
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1 ei, in schijfjes
1 tl mosterd
50 g bloem
½ l melk
100 g belegen kaas, geraspt
Rijst in bouillon gaarkoken en iets laten afkoelen.
Gehakt mengen met peterselie, ui, knoflook, brood, ei, zout, peper, mosterd en rijst.
Van boter, bloem en melk roux maken en goed gladroeren.
Kaas erdoor roeren en laten smelten.
Oven voorverwarmen op 200°C.
Gehaktmengsel, wortel en venkel in lagen in ovenschaal scheppen.
Saus erover scheppen.
In midden van oven in ± 50 minuten gaar laten worden.