Ovenschotel met vegetarisch gehakt en venkel

 

4 personen

 

75 g rijst      

4 dl groentenbouillon (tablet)   

125 g boter  

400 g venkel, in lengte gehalveerd

250 g worteltjes, in plakjes

peper en zout

2 sneetjes witbrood      

400 g vegetarisch gehakt         

4 el peterselie        

1 ui, fijngesneden 

1 teen knoflook, geperst        

1 ei, in schijfjes       

1 tl mosterd  

50 g bloem   

½ l melk       

100 g belegen kaas, geraspt

 

 

Rijst in bouillon gaarkoken en iets laten afkoelen.      

Gehakt mengen met peterselie, ui, knoflook, brood, ei, zout, peper, mosterd en rijst.

 

Van boter, bloem en melk roux maken en goed gladroeren.

Kaas erdoor roeren en laten smelten.        

Oven voorverwarmen op 200°C.  

Gehaktmengsel, wortel en venkel in lagen in ovenschaal scheppen.             

Saus erover scheppen.    

In midden van oven in ± 50 minuten gaar laten worden.