Gegratineerde prei-camembert ovenschotel
4 personen
1 kg aardappels
peper en zout
120 g boter
2 1/4 dl crème fraîche
4 grote preien, in grove ringen
500 g vegetarisch gehakt
nootmuskaat
2-3 el olijfolie
250 g boeren camembert
mespuntje tijm
mespuntje rozemarijn
2 el paneermeel
1-2 el boter
ovenschaal, ingevet, groot en rechthoekig
Aardappels koken en pureren.
25 g boter en 6 el crème fraîche door puree roeren.
75 gr boter smelten en prei erdoor smelten.
Prei in 10 - 15 min al omscheppend, zachtjes gaar smoren.
Gehakt mengen met peper, zout en nootmuskaat.
Olie verhitten.
Gehakt ca 5 min rul bakken.
Gehakt in ovenschaal scheppen en prei erover verdelen.
Plakken camembert op prei leggen en rest van crème fraîche over camembert verdelen.
Tijm, rozemarijn,peper en zout over gerecht strooien.
Aardappelpuree over gerecht verdelen en afgedekt koel bewaren.
Oven voorverwarmen op 200°C.
Paneermeel over schaal strooien en 20 gr boter erop leggen, klontjes.
± 30 a 40 min in midden van ovenlichtbruin laten worden.
Eventueel halverwege afdekken met alu-folie, als het te bruin dreigt te worden.
ERG LEKKER !!!