Gegratineerde prei-camembert ovenschotel

 

4 personen

 

1 kg aardappels    

peper en zout

120 g boter  

2 1/4 dl crème fraîche

4 grote preien, in grove ringen 

500 g vegetarisch gehakt             

nootmuskaat          

2-3 el olijfolie         

250 g boeren camembert            

mespuntje tijm    

mespuntje rozemarijn    

2 el paneermeel   

1-2 el boter  

ovenschaal, ingevet, groot en rechthoekig  

        

 

Aardappels koken en pureren.       

25 g boter en 6 el crème fraîche door puree roeren.

75 gr boter smelten en prei erdoor smelten.       

Prei in 10 - 15 min al omscheppend, zachtjes gaar smoren.       

Gehakt mengen met peper, zout en nootmuskaat.

        

Olie verhitten.

Gehakt ca 5 min rul bakken.        

Gehakt in ovenschaal scheppen en prei erover verdelen.      

Plakken camembert op prei leggen en rest van crème fraîche over camembert verdelen.      

Tijm, rozemarijn,peper en zout over gerecht strooien.      

Aardappelpuree over gerecht verdelen en afgedekt koel bewaren.

        

Oven voorverwarmen op 200°C.  

Paneermeel over schaal strooien en 20 gr boter erop leggen, klontjes.       

± 30 a 40 min in midden van ovenlichtbruin laten worden.

Eventueel halverwege afdekken met alu-folie, als het te bruin dreigt te worden.                

 

ERG LEKKER !!!