Groentenpakketjes met tahoe

(2 personen)


2 wortelen (± 150 g)
1 courgettes (± 125 g)
prei (± 100 g)
100 g champignons
1 ui
150 g tahoe
knoflook
½ dl sojasaus (manis)
1 el rijstwijn
8 vellen filodeeg (in diepvries supermarkt of Griekse speciaalzaak)
1 bosje basilicum
1 bosje peterselie
40 g lichtgezouten pinda's
2½ el olijfolie
zout
peper

 


Schil de wortelen.
Was de courgette.
Snijd beide groenten in dunne schijven.
Maak de prei schoon, snijd die dwars in ± 12 cm stukken, halveer ze dan in de lengte.
Maak de champignons schoon en snijd ze doormidden.
Pel de ui en snijd ze in stukjes.
Verbrokkel de tahoe.
Pel de teentjes knoflook.


Meng een teentje knoflook uit de knijper met sojasaus en rijstwijn.
Leg telkens 2 blaadjes filodeeg op elkaar.
Verdeel de groenten en de tahoestukjes erover.
Bedruppel ze met knoflook-sojasaus.
Klap de deeghoekjes over de groenten-tahoevulling, rol ze in het midden samen of steek vast met houten prikkertjes.
Leg de 8 pakketjes op een bakplaat en bak ze in ± 25 minuten in het midden van de oven (200ºC).


Was de peterselie en basilicum; trek de blaadjes van de stelen.
Pureer alles samen met de pinda's, olie en de overige teentjes knoflook.
Breng op smaak met zout en peper.

Open de groentenpakketjes pas als ze op het bord liggen.
Serveer de saus er apart bij.