Gegratineerde champignonschotel met basilicum


2 eieren
1 ui
3 bakjes kleine champignons
2½ dl droge witte wijn
100 g boter
½ el basilicum
2 teentjes knoflook
4 takjes peterselie
150 g gemalen oude kaas
zout

versgemalen peper


ovenschaal (inhoud ± 1½ liter)

 

 

Eieren in ± 10 minuten hard koken.
Onder koud stromend water afkoelen en pellen.
Oven voorverwarmen op 200°C.
Ui pellen en snipperen.
Champignons wassen.
In pan ui en wijn aan de kook brengen.
Champignons toevoegen en met deksel op de pan ± 8 minuten zachtjes koken.
Met een schuimspaan uit de pan nemen en in vergiet laten uitlekken.
Op hoog vuur wijnmengsel ± 10 minuten laten inkoken.
Intussen met vork eieren fijnprakken.
Aan wijnmengsel toevoegen: ei, boter, basilicum, zout en peper.
Knoflook erboven uitpersen.
Peterselie erboven fijnknippen.
Blijven roeren tot boter is gesmolten.
Champignons over bodem van ovenschaal verdelen.
Ei/wijnmengsel erover scheppen.
Kaas erover verdelen.
In midden van oven schotel in ± 15 minuten goudbruin laten worden.


Lekker met (bruin) stokbrood en gemengde salade met venkelreepjes.