Groenten in tomatensaus

 

2 gesneden uien

3 dikke, middelgrote aubergines

1 kg aardappelen, geschild

500 g courgettes

3 tenen knoflook

1 blik (400 g) ontvelde en van zaad ontdane Italiaanse tomaten met sap

zout

peper

1 el gesneden peterselie

1 tl oregano

1 tl tijm


Snijd de courgettes in grote stukken snijden en besprenkel ze dan met zout.

Laat ze 30 minuten uitlekken, dep ze dan droog met keukenpapier of een schone theedoek.

Fruit de uien in een beetje olie.

Voeg dan de aubergines toe en bak ze totdat de buitenkant bruin begint te worden. 

Snij de andere groenten in dikke plakken en rangschik ze in een ovenschaal.

Voeg de aubergines en de uien met de olie toe, plakjes knoflook naar smaak en giet er dan de tomaten met hun sap overheen, de resterende olie en de kruiden.

 

Bak dit (onbedekt) in de oven (170°C, gasstand 3-4) gedurende ongeveer een uur.