Italiaanse ratatouille

(4 personen)

 

600 g vastkokende aardappelen, in dobbelsteentjes
1 kleine aubergine, in blokjes
1 courgette, in plakjes
1 gesnipperde ui
1 rode paprika, in stukjes
4 el olijfolie
1 tl Italiaanse kruiden
3 vleestomaten, gepeld en in blokjes
2 el kappertjes
peper, zout
groene olijven

 

Kook de aardappel 7 minuten.

Leg de aubergine in een vergiet en strooi er zout op.

Zet er een bord op om zoveel mogelijk vocht te onttrekken.

Verwarm de olijfolie 2 à 3 minuten.

Dep de aubergine droog.

Schep de ui, paprika en Italiaanse kruiden door de olie en verwarm dit.

Meng de aardappelblokjes, aubergine en courgette er door.

Schep de vleestomaten er door, voeg peper en zout toe en meng er de kappertjes en olijven door.

Doe het geheel in een schaal en zet het gerecht 20 minuten in de oven op 180°C.