Champignongehakt in bladerdeeg
(8 personen)

2 grote uien, gehakt
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, gehakt
250 g champignons, grof gehakt
450 g walnoten, gemalen
225 g broodkruim, gemalen van oud maar nog zacht brood
2 el soyasaus
2 el citroensap
2 el provençaalse kruiden
2 pakken voorgerolde bladerdeeg (je moet 2 'broden' maken)
losgeklopt ei of soyamelk om te bestrijken

 

Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de ui in de olie tot hij zacht is,voeg de look en de champignons toe; bak tot de champignons zacht zijn.
Doe in een blender en maal tot een puree.
Voeg de gemalen noten toe, soyasaus, citroensap en kruiden.
Het zal redelijk stijf zijn.
Kruid goed met peper en zout.

 
Rol het deeg uit, verdeel de massa in tweeën over het deeg.
Rol het deeg dicht en leg de 'naad' onderaan.
Snijd nu met de achterkant van een mes zonder door het deeg te snijden diagonale streepjes in het deeg.

 
Bestrijk met eigeel en bak 40 minuten tot het deeg een mooi bruin kleurtje heeft.

 

Je kan dit warm of koud eten; warm is het lekkerste.
Of opwarmen in de oven (niet in de magnetron!)