Gestoofde aubergines

 

4-6 personen

 

  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook, in plakjes
  • 2,5 cm verse gemeberwortel, geschild, in dunne plakjes
  • 2 grote aubergines, in reepjes van 5 cm
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 theelepels chilisaus

 

Garnering:

  • 1 rode chilipeper, zaad verwijderd, fijngesneden
  • 1 groene chilipeper, zaad verwijderd, fijngesneden
  • plantaardige olie om mee te bakken

 

Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de lente-uitjes, knoflook en gember 30 seconden.
Schep ze uit de wok.
Roerbak de aubergines op hoog vuur tot ze bruin kleuren.
Voeg zo nodig wat extra olie toe.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Schenk de overtollige olie uit de wok.
Schep de lente uitjes, knoflook, gember en aubergines weer in de wok, schep de soja-saus, sherry en chilisaus erdoor en warm alles 2 minuten door.
Schep het auberginemengsel in een voorverwarmde schaal, strooi de rode en groene chilipeper erover en serveer ze direct.