Hete groenten uit de grill

Marinade!!!

 

  • 2 grote rode paprika's
  • 2 middelgrote courgettes
  • 1 aubergine

 

Voor de hete marinade:

  • 150 ml witte-wijnazijn
  • 100 ml sojasaus
  • 2 el gehakte gember
  • 2 el olijfolie
  • 2 el sesamolie
  • 2 tl Tabasco
  • 2 grote tenen knoflook, fijngehakt


Maak de paprika's schoon en snij ze elk in vieren.
Snij de courgette in de lengte in plakken van ± ½ cm.
Snij de aubergine in rondjes van ± ½ cm.
Meng de ingrediënten voor de marinade in een ruime schaal.
Leg de groenten in de marinade en meng het geheel goed.
Dek de schaal af en zet 'm minstens 2 uur in de koelkast.
Roer af en toe door.

 

Verhit de grill op een middelmatige stand.
Leg de paprika, courgette en aubergine ± 4 minuten op de grill.
Keer ze een keer en bestrijk ze af en toe met de marinade.