Loempia's

(Zie recept Filodeeg)

Voor het wontondeeg:

  • 250 g bloem
  • zout
  • 1½ dl lauwwarm water

 

Voor de vulling:

  • 2 grote wortelen
  • 1 kleine Chinese kool
  • 4 bosuitjes
  • 200 g shi-itake
  • 3 el sesamolie
  • 2 el rijstwijn
  • 4 el sojasaus
  • 200 g taugé
  • zout
  • versgemalen peper
  • cayennepeper
  • 1 el versgeraspte gemberwortel
  • 1 el fijngehakte koriander
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes

 

Verder:

  • 1 eiwit
  • olie om te frituren

 

 

Kneed de bloem, het water en het zout tot een elastisch deeg.
Laat het verpakt in een vochtige doek 2 uur op een koele plaats rusten.

Rol het flinterdun uit en verdeel het in 8 rechthoeken.

Snijd de wortelen en de Chinese kool in smalle reepjes.
Snijd de schoongemaakte bosuitjes en de paddestoelen in dunne plakjes.
Laat de groenten kort fruiten in de hete sesamolie.
Giet er de rijstwijn en de sojasaus bij, laat inkoken en schep er de taugé door.
Breng op smaak met wat zout, peper, cayennepeper en de gemberwortel en schep er de koriander en de sesamzaadjes door.

Verdeel de vulling over de deegplakken, vouw de zijkanten naar binnen en rol ze van de smalle kant op.
Bestrijk de buitenrand met eiwit en druk goed vast.

Frituur ze met niet teveel tegelijk circa 8 minuten in de hete olie.