Provençaalse aardappelschotel met mosterd-room

(4 personen)


500 g vastkokende aardappelen
1 winterwortel
200 g witte kool of spitskool
1 rode paprika
25 g boter
2 el olijfolie
1 tl kerriepoeder
1 tl tijm
peper, zout
1/8 l slagroom of crème fraîche
½ el mosterd
1 el citroensap
2 el versgehakte peterselie

 

Schil de aardappelen, schrap de wortel en verdeel ze in plakjes.

Gaar ze eventueel voor in de magnetron (5 minuten op 800 watt) of blancheer ze kort.

Schaaf of snijd de kool in smalle reepjes.

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en verdeel het vruchtvlees in blokjes.


Verhit de boter in de wok en voeg dan de olie toe.

Roerbak, als de olie heet genoeg is de koolreepjes en de paprikablokjes en voeg de aardappel- en wortelplakjes toe.

Strooi kerriepoeder, tijm, peper en zout erover.

Roerbak 3-4 minuten.

Voeg room, mosterd en citroensap toe en warm goed door.

Serveer het gerecht met verse peterselie