Antilliaanse Stoofpot

 

 

  • 3 grote paprika's (liefst 1 rode, 1 groene en 1 gele)
  • 1 potje ananas-stukjes, uitlek, ± 250 g
  • 2 dikke uien
  • 100 g soja-brokjes
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 2 el azijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 groot blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 4 teentjes knoflook
  • olie
  • peper

 

 

Kook eerst de sojabrokjes zo'n 20 minuten in kruiden-bouillon en haal ze er dan uit.

Snijd de paprika's in reepjes en hak de uien in grove stukjes.

Bak de paprika's enkele minuten in olie en voeg dan alle overige ingrediënten toe, met als laatste de gekookte brokjes en de geperste knoflook.

Wacht met het toevoegen van (al) het ananasvocht en kijk of de saus de gewenste dikte krijgt.

 

Laat het gerecht ongeveer 30 minuten op een laag pitje stoven.

Op smaak brengen met verse peper.

 

  • Dit stoofgerecht is erg lekker met rijst, bulgur of quinoa.