Bruine- en wittebonenschotel met zure room

 

2 personen

 

 

1 ui

1 venkelknol

1 grote wortel

1 el olijfolie

knoflook

1 tl koriander

½ tl chilipoeder

zout

peper

½ potje bruine bonen

½ potje witte bonen

4 el zure room

 

 

Snipper de ui en snijd de wortel en venkelknol in stukjes.

Roerbak eerst even de ui en bak de wortel en de venkel nog ca. 1 minuut mee.

Voeg hier een kleine hoeveelheid water aan toe en laat de groenten in ca. 6 minuten beetgaar worden.

Als het water na 6 minuten nog niet geheel verdampt is, zet u het vuur wat hoger of giet het water af.

Pers de knoflook boven de groenten uit.

Voeg hier ook het korianderpoeder, het chilipoeder en wat peper en zout naar smaak toe.

Voeg de bonen toe.

Verwarm het geheel nog een paar minuten, tot het goed heet is.

Voeg op het bord nog een lepel zure room toe.